Top
Sjoerd van der Leij & Joop van Dijk - Suertsjeferkearing
  • Sjoerd van der Leij & Joop van Dijk - Suertsjeferkearing
13,95
Verwachte levertijd: 3 dagen


12 aanstekelijke Friese liedjes, met een knipoog naar de Mavericks
 
1. Ik sei ik wol dij
2. Stop der dochs mei
3. Alles dat ik fiel
4. Lytse Nynke
5. Dit is myn wrâld
6. Dagen gean foarbij
7. Hé hé leave skat
8. Tink oan my as it ljocht wurdt
9. ‘k Begjin op é nij
10. Suertsjeferkearing
11. Gean net bij mij wei
12. Oeral dêr’t leafde is
 
‘Suertsjeferkearing’ is al weer het derde album van Sjoerd van der Leij en Joop van Dijk. Na hun in 2000 uitgebrachte debuut-cd ‘Swalkje en Sjonge’, volgde in 2002 het succesvolle album ‘Stiel sûnder grinzen’. Dit cd-project, bestaande uit Friese vertalingen van liedjes van de legendarische Groninger zanger Ede Staal, leidde tot vele positieve reacties en goede verkoopcijfers.
Met ‘Suertsjeferkearing’ hebben Sjoerd en Joop een waardige opvolger gecreëerd. De cd bevat drie eigen nummers van Sjoerd van der Leij en een negental, in het Fries bewerkte, covers met Zuid-Amerikaanse, Tex Mex en bluesy invloeden.De band ‘The Mavericks’, met zanger Raul Malo, was hierin een belangrijke inspiratiebron.

Sjoerd speelt op de cd zang, gitaar, piano en toetsen; hij speelde eerder in bands als ‘Waterfall’, ‘Sixpence’,’Unit 77’ en ‘Coverline’. De Friese teksten en tekstbewerkingen komen van zijn hand.
Joop van Dijk zingt en speelt akoestisch gitaar. Joop was ondermeer actief in ‘The Flaming Stars’, ‘Cosy’, ‘Quintus’ en ( met Sjoerd) ‘Coverline’.
Verder hebben een groot aantal gerenommeerde muzikanten hebben meegewerkt aan deze cd, die werd opgenomen in de ‘Sing Sing’ studio van Milan Ciric in Metslawier.


Artikelnummer: CD